Wykonanie
Na śniadanie Wielkanocne były oczywiście
jajka nadziane
pieczarkami mojego Taty. Zawsze jak się spotykamy w rodzinnym gronie
jajka królują na
stole, pamiętam, że były robione zawsze. Jak jeszcze byłam dzieckiem już się pojawiały. To jest taki smak z dzieciństwa - Tata i jego nadziane
jajka.Polecam spróbujcie - są naprawdę pyszne :-)Składniki:- 5
jajek- 30 dag
pieczarek- 1 duża
cebula-
majonez-
sól i
pieprzWykonanie:
Jajka gotujemy na pół twardo. Studzimy i obieramy.
Pieczarki obieramy i tarkujemy na tarce na dużych oczkach. Podsmażamy na patelni na łyżce
oleju, dodajemy posiekaną drobną
cebulę i dusimy, doprawiamy
solą i
pieprzem,
pieczarki mają się na patelni zrumienić delikatnie.
Jajka kroimy na pół wzdłuż, łyżeczką wyjmujemy
żółtko do miski i rozdrabniamy widelcem, do
żółtek dodajemy
pieczarki z
cebulą i
majonez i
sól i
pieprz. Mieszamy i wypełniamy połówki
białek. Dekorujemy
majonezem i posiekanym
szczypiorkiem,
rzeżuchą.Nam zostało trochę farszu - super smakuje jako pasta na kanapki.Smacznego :-)