ßßß Cookit - przepis na Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka faszerowane pieczarkami

nazwa

Wykonanie

Co jak co, ale faszerowane jajka na polskim stole znaleźć się muszą. Obowiązkowo! :-) Bez względu na to, czy to Boże Narodzenie, Wielkanoc, imieniny czy zwykła domówka. Kiedyś na stołach królowały jajka w majonezie, mnie fantazja ponosi trochę bardziej i za każdym razem staram się serwować coś nowego. Byle prosto i smacznie. :-)
6 jajek
1 cebula
100g pieczarek
3 łyżki majonezu
sól, pieprz
natka pietruszki do dekoracji
1. Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy starte na tarce pieczarki i dusimy do momentu aż woda wyparuje. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy.
2. Jajka gotujemy na twardo, przekrawamy wzdłuż na pół. Wyciągamy żółtka, łączymy je z podsmażonymi pieczarkami, majonezem. Doprawiamy do smaku.
3. Na białka wykładamy po czubatej łyżeczce farszu. Dekorujemy natką pietruszki.
Źródło:http://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/04/jajka-faszerowane-pieczarkami.html