Wykonanie
Jedna z najpopularniejszych i najsmaczniejszych sałatek na każdą okazję. Znika tak szybko jak szybko się ją przygotowuje. Jej smak zna raczej każdy, ale jak to bywa z tak popularnymi daniami, każdy ma swój własny przepis. Ja dzisiaj przedstawiam mój.
40dag
pieczarek2
jajkaogórek kiszonymała
cebulanatka pietruszkisól,
pieprz,
majonez (ja używam kieleckiego)
Pieczarki gotujemy w osolonej wodzie.
Jajka gotujemy na twardo również w osolonej wodzie.
Cebulę i
ogórka drobno kroimy.
Natkę pietruszki siekamy.
Jajka możemy zetrzeć na tarce, bądź drobno pokroić.
Pieczarki również kroimy w zależności od upodobania.Wszystkie składniki mieszamy i dodajemy 2 duże łyżki
majonezu, doprawiamy
solą i
pieprzem. Ponownie mieszamy i gotowe.