Wykonanie
To co mi znika najszybciej ze stołu imprezowego. Ale nic
dziwnego, są po prostu pyszne. :) Podaję przepis na 20 porcji.Przepis:* 10 jaj*
majonez w butelce* 0,5 kg
pieczarek*
sól,
pieprz*
cebulaJajka gotujemy na twardo, obieramy, przekrawamy na pół i wyjmujemy
żółtko.
Pieczarki smażymy na zeszklonej
cebulce i zostawiamy do ostygnięcia. Ścieramy je na tarce o małych oczkach i dokładnie odsączamy (ja wyciskałam). Dodajemy je do
żółtek i mieszamy. Dodajemy
sól,
pieprz i
majonez (ok. 2 łyżek, nie więcej). Tak przygotowany farsz nakładamy do
białek. Dekorujemy
majonezem. Ja nie miałam
majonezu w butelce, więc
majonez ze słoika przeniosłam do tutki dekoracyjnej. :PAj, ta leniwa niedziela...