Wykonanie
Składniki:główka
sałaty lodowej,250 g
pomidorków koktajlowych (mogą być normalne
pomidory),
ogórek świeży,160 g wymieszanych
oliwek (czarnych i zielonych),1
czerwona cebula,250 g
sera feta,kilka listków świeżej
bazylii,50 ml
oliwy extra virgin (4 i 1/2 łyżki),1 łyżka
oregano,szczypta
soli,grzanki ( ja użyłam
czosnkowych).Przygotowanie:
Oliwę wymieszać z
oregano i szczyptą
soli.
Sałatę umyć i osuszyć, porwać na małe kawałki. Dodać do niej
oliwki ( w całości), pokrojony w grubą kostkę
ogórek,
pomidorki przekrojone na pół ( jeżeli są
pomidory normalnej wielkości, to pokroić w grubszą kostkę),
fetę pokrojoną także w grubszą kostkę oraz listki
bazylii.
Cebulę pokroić w półksiężyce, ale cienkie, dodać do reszty składników. Z przygotowaną wcześniej
oliwą wymieszać
sałatkę tuż przed podaniem. Grzanki dodawać już na nałożoną porcję sałatki.Smacznego!!!