ßßß
Składniki:1 krążek tureckiego białego sera(ser krowi turecki peyniri – w puszce w zalewie)1 zielony ogórek2 pomidory1 cebula czerwonamały słoiczek zielonych oliwekmarynowany czosneksłodka paprykazioła np. bazylia lub oreganosóloliwa z oliwek
Turecki biały miękki ser ” Peyniri” w delikatnej zalewie solankowej.Wyprodukowany z pasteryzowanego mleka krowiego na bazie receptury tureckiej.Doskonały na śniadanie, do kanapek, do sałatek i gotowania.Wykonanie:Ogórka i pomidora obrać, pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w piórka, dodać całe oliwki, pokrojony w plasterki marynowany czosnek oraz pokrojony w trójkąciki ser biały peyniri. Doprawić przyprawami i ziołami wg. gustu. Polać całość sałatki dobrą oliwą z oliwek.
Smacznego!About Pani KucharkaView all posts by Pani Kucharka >< Sałatka Nigelli z arbuzem, fetą i oliwkamiDomowy Cheesburger >