Wykonanie
Pomysł na
tofu a'la
feta zaczerpnięty od lakto-ovo . Jak zrobić takie tofu? Bardzo prosto, bierzemy słoik, wlewamy szklankę
wody, wsypujemy łyżkę
soli, wrzucamy pokrojoną w kostkę
tofu i marynujemy co najmniej dzień ( albo pół ).Takie
tofu jest niezłe, ale dla mnie trochę za twarde, jednak każdy ma inny smak, mój chłopak, który niedawno został wege, bardzo polubił taką wersję "
fety" :)
Sałatka bardzo prosta, i chyba każdemu znana. Ale jeśli ktoś by nie wiedział...Potrzebujemy :
sałaty lodowejpołowy zielonego
ogórka2-3
pomidorówKilkanaście czarnych
oliwekTofu-
fety3-4 łyżek
oliwy ( ale nie sugerujcie się tym zbytnio)suszonej
bazylii,
soli i
pieprzu.Warzywa kroimy, mieszamy z
fetą, przyrządzamy sos z
oliwy i przypraw, polewamy nią
sałatkę i, hura, jemy.Zjedzone wraz z enchiladą z poprzedniego dnia i spaghetti aglio
olio które było zbyt pikantne. Zdjęcia chyba pochodzą z poprzedniego tygodnia.