Wykonanie
Cześć =) Dziś zapraszam na kolejną podróż do Włoch i potrawę w klimatach śródziemnomorskich, czyli na spaghetti z
sosem pomidorowym,
serem feta,
tuńczykiem i
oliwkami.Podobnie wykonane spaghetti jadłem swego czasu podczas wakacji we Włoszech, a po powrocie do domu postanowiłem odtworzyć przepis, jednocześnie modyfikując go i ulepszając, co powoduje, że jest to przepis mojego autorstwa.Tak wykonane spaghetti zapewnia miłe doznania smakowe oraz dawkę zdrowia dla organizmu. Jedząc
makaron przyrządzony w taki sposób, poczujemy się, jakbyśmy byli we Włoszech.Zachęcam wszystkich do samodzielnego przygotowania spaghetti z sosem śródziemnomorskim, ponieważ naprawdę warto!
Potrzebne będą:-
makaron spaghetti-
ser feta- puszka
tuńczyka-
sos pomidorowy- garść zielonych
oliwek-
sól,
pieprz-
bazylia,
oregano-
oliwa z oliwekSposób wykonania:1)
Makaron gotujemy według wskazówek zawartych na opakowaniu (
makaron spaghetti powinien być ugotowany al dente).2)
Ser feta kruszymy,
tuńczyka rozdrabniamy na małe kawałki,
oliwki kroimy w ćwiartki i wkładamy wszystko do garnka.3) Następnie do garnka dodajemy
sos pomidorowy, 3 łyżki
oliwy z oliwek, szczyptę
soli,
pieprzu,
bazylii i
oregano, dokładnie mieszamy i zagrzewamy, aby sos do potrawy był ciepły.
4)
Makaron wykładamy na talerze lub do misek, a następnie polewamy go sosem.Gotowe!
Smacznego =)