Wykonanie
Prosty, szybki i smaczny obiad! Zapiekanka ze
świeżym szpinakiem i
szparagami!Zapraszam!
składniki:- 2 garście świeżych liści
szpinaku- 4 ząbki
czosnku- 1
cebula- kawałeczek
pora- pęczek białych
szparagów- 4
jajka- 400 ml
jogurtu naturalnego- 200 ml
mleka- 100 g
sera podpuszczkowego light- 2 szklanki ugotowanego
makaronu (najlepiej o smaku
szpinaku)- 2 łyżki
masła-
sól,
pieprz,
chiliCebulę,
por,
czosnek i
szpinak posiekaj. Formę wysmaruj
masłem. Ułóż ugotowany
makaron i wymieszaj w/w składniki.W misce wymieszaj
mleko,
jogurt,
jaja i
przyprawy, za pomocą trzepaczki doprowadź do idealnie gładkiej konsystencji.
Szparagi obierz, usuń zdrewniałe końcówki.
Szpinak zalej masą jajeczną, ułóż
szparagi i posyp porozrywanym
serem.Zapiekaj 25- 35 minut!Gotowe!