Wykonanie
Przepyszne pieczone
pstrągi z
bazyliowo-
pietruszkowym wkładem, z pieczonymi
pomidorami i warzywami. Obiad, który trzeba zrobić, a będziecie zachwyceni. Lekki i wykwintny w smaku!
SKŁADNIKI:- 2
pstrągi-
pomidory z gałązką-
papryka zielona, czerwona-
gruszka- 1/2
czerwonej cebuli- garść
bazylii świeżej- garść
natki pietruszki-
sól- 1/2
serka Almette z
czosnkiem niedźwiedzim-
oliwa z oliwek-
sól morska-
pieprz kolorowy- łyżka
miodu-
sok z cytrynyPstrągi oczyść, umyj, oprósz
solą morską,
skrop oliwą z oliwek.W blenderze zmiksuj
bazylię,
pietruszkę,
serek Almette,
sól i
pieprz. Nałóż masę do wnętrza
pstrągów.
Pstrągi ułóż w naczyniu żaroodpornym.Warzywa pokrój i ułóż w naczyniu.W kubeczku zmiksuj łyżkę
miodu z łyżką
soku z cytryny, polej warzywa. Posyp
solą i
pieprzem piecz 35 -40 minut w temp. 180 stopni C.Obłędne!;-)