Zwracam dużą uwagę na wygląd potrawy. Znaczenie ma również sposób pokrojenia składników, tak jak poniżej w mojej surówce: ogórka i rzodkiewki pokroiłam na cieniutkie plasterki i po ułożeniu tworzą ciekawą konstrukcję. Oczywiście również świetnie smakują :)Składniki :1 niewielki ogórek2-3 rzodkiewkigałązki koperkuświeżo mielony czarny pieprz2 łyżki słodkiej śmietanki1 łyżeczka soku z cytrynyszczypta cukrusól do smakuPrzygotowanie :Ogórka kroję na 2-3 kawałki (długości rzodkiewki). Kroję go wzdłuż na cieniutkie plasterki (najłatwiej obieraczką do warzyw), podobnie rzodkiewki. Mieszam warzywa razem, oprószam pieprzem, układam w miseczkach. Śmietankę doprawiam do smaku sokiem z cytryny, cukrem i solą, polewam warzywa. Całość oprószam koperkiem.Przepis autorski.