Lekka surówka z młodej kapusty, bardzo ją lubię w połączeniu z ogórkiem, polecam jako dodatek do dań obiadowych, delikatna, a jednocześnie o wyraźnym bukiecie smaku, prosta i tania!Składniki:1/2 główki młodej kapusty1 ogórek świeży1 pęczek koperku1 łyżeczka cukru1 łyżka oleju lnianegosól morska do smaku1 łyżka soku z cytrynypieprz czarny świeżo mielony do smakuSposób przygotowania:Kapustę umyć poszatkować drobno nożem przełożyć do miski osolić do smaku lekko ugnieść aby zmiękła., Koperek posiekać ogórka pokroić w kostkę. Wymieszać wszystkie warzywa. Doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz pieprzem wlać olej lniany, wymieszać. Schłodzić 30 minut w lodówce przed podaniem, dzięki temu wszystkie smaki idealnie się połączą.Smacznego ;-)