Wykonanie
Wczorajszy dzień kobiet uważam za jeden z najwspanialszych dni w moim życiu !Po pierwsze byłam tak szczęśliwa, kiedy po 2 miesiącach rozłąki mogłam przez cały poranek rozmawiać, śmiać się i niekiedy nawet pomilczeć z najważniejszą osobą na świecie - Mummy !Jak tylko wysiadłam z autobusu to dostałam takich skrętków , że nie wiedziałam co mam powiedzieć <33Ale kochana mama uwielbia rozpieszczać swoją jedyną córeczkę i zabrała mnie na zakupy, które były bardzo
owocne :- surowe ziarno kakaowca- surowa
czekolada-
ciasteczka kukurydziane- pyszny organiczny soczek-
truskawy !- i 2 bluzeczki z DiverseKiedy tak z mamą wędrowałyśmy po
mieście nie umiałyśmy się sobą nacieszyć, bo codzienna rozmowa przez telefon nie da tego co ta face to faceAle cóż , wszystko co dobre szybko się kończy i mama musiała wracać do pracy a ja na kolejne spotkanie ale z przyjaciółkami, które było również wspaniałe4 h ciągłego śmiania się, buszowania po sklepach a na końcu pyszny
lodów ( ja miałam
chałwowe ,
sorbet z
mango i tiramisu ) oraz koktajli (
banan -
mango ) U GRYCANA , to nic że musiałyśmy 1 h czekać na wolne miejsce prz stoliku , ale te chwili rozkoszowania się pysznymi
smakami nikt nam nie odbierzeA teraz czas na śniadanko , czyli serniczek bez
sera , ale jak to ?A no
ser zastąpił
tofu - powstał tofurniczekW środku skrywające pyszną i zdrową
kaszę jaglaną oraz słodkiego
banana a na wierzchu chrupiące kawałki
nerkowców <333
Tofurniczek z
kaszą jaglaną,
bananem i
nerkowcamiPrzepis:- 1/ 2 kostki
tofu ( u mnie Polsoja )-
banan- 4 łyżki ugotowanej
kaszy jaglanej-
nerkowce do dekoracji
Tofu,
banana i
kaszę zmiksować . Przełożyć do kokilki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć
nerkowce i zapiekać 30 - 40 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni CelcjuszaObiadu wczoraj nie dodałam , bo nie miałam ochoty załączać komputera i nie miałam czasu, ale pokażę go wam dziśPewnie zauważyliście , że dodawałam tylko naleśnikowe czy placuszkowe propozycje na obiad, ale nie tylko te dania nie pojawiają się na moim obiadku , bo jest też
rybka i inne pyszne daniaTakże zwyczajne sałatki z różnego rodzaju
kaszami , warzywami i innymi pysznymi dodatkamiWczoraj właśnie zrobiłam sobie sałateczkę z warzywami,
kaszą jaglaną i podpieczonymi
kiełbaskami wege o smaku
curryPrzepis:- 50 g
kaszy jaglanej-
pomidor,
cukinia,
ogórek,
rzodkiewka,
papryka ( dowolne ilości)- 2
kiełbaski wege o smaku
curryKaszę ugotować w szklance
wody do gęstości.W
między czasie na patelni rozgrzać łyżeczkę
oliwy i podsmażyć
kiełbaski z dwóch stron. A następnie pokroić w talarkiWarzywa pokroić w drobną kosteczkę . Wszystkie składniki wymieszać . Smacznego !A co o kiełbaskach
mówi producent ?Vege
kiełbaski grillowe to idealna, niskokaloryczna alternatywa dla
kiełbas i
mięs. Znakomicie nadają się do grillowania, pieczenia, smażenia, a także jako składnik tradycyjnych potraw. Vege
kiełbaski grillowe są rekomendowane dla osób dbających o zdrowie i ładną sylwetkę.
Kiełbaski zostały przygotowane wyłącznie ze składników roślinnych, co sprawia, że mogą być spożywane również przez wegan i wegetarian.
Kiełbaski charakteryzują się wspaniałym smakiem oraz niską zawartością
cukrów i tłuszczów nasyconych. Produkt o wysokiej zawartości
białkaVege
kiełbaski grillowe
curry są znakomitą propozycją dla wielbicieli orientalnych smaków. Dzięki nucie
curry, vege
kiełbaski zyskują niepowtarzalny smak i aromat. Vege
kiełbaski najlepiej smakują po upieczeniu, usmażeniu lub zgrillowaniu. Produkt bez osłonek.A co ja
mogę powiedzieć ?Te
kiełbaski są przepyszne !Mięciutkie w środku . Dodatek
curry podkreśla ich wyrazisty smak . Świetnie nadają się na kolację do bułeczki jak i na śniadanko.I plusem jest to że wystarczy zaledwie 5 minut, by cieszyć się ich smakiem i delikatnościąA dziś powtórka z rozrywki , bo dziadek zabiera mnie do galerii na
jogurt mrożony i zakupy <33333Obiadek niedzielny pokaże jutroMiłej niedzieli !