Wykonanie
23 czerwca 2012
BISZKOPT NA OCCIESkładniki:4
białka3/4 szklanki
cukru2 łyżeczki
cukru wanilinowegoszczypta
soli4
żółtka1 łyżka
octu1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 szklanka
mąki pszennejW jednej misce mieszamy
żółtka,
ocet i
proszek do pieczenia- będzie to tak śmiesznie rosło. W drugiej ubijamy
białka z
cukrem,
cukrem waniliowym i szczyptą
soli.Mieszamy zawartość dwóch misek. Miksujemy przez chwilę całość, po czym dodajemy przesianą
mąkę. Ciasto mieszamy drewnianą łyżką delikatnie, ale szybko.Przekładamy je do tortownicy i pieczemy około 45 minut przy 180*C. Sprawdzamy wykałaczką. Po skręceniu temperatury pozostawiamy
biszkopta na chwilę w ciepłym piekarniku, żeby nie opadł.
Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.