ßßß Cookit - przepis na BISZKOPT NA OCCIE

BISZKOPT NA OCCIE

nazwa

Wykonanie

23 czerwca 2012
BISZKOPT NA OCCIE
Składniki:
4 białka
3/4 szklanki cukru
2 łyżeczki cukru wanilinowego
szczypta soli
4 żółtka
1 łyżka octu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szklanka mąki pszennej
W jednej misce mieszamy żółtka, ocet i proszek do pieczenia- będzie to tak śmiesznie rosło. W drugiej ubijamy białka z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli.
Mieszamy zawartość dwóch misek. Miksujemy przez chwilę całość, po czym dodajemy przesianą mąkę. Ciasto mieszamy drewnianą łyżką delikatnie, ale szybko.
Przekładamy je do tortownicy i pieczemy około 45 minut przy 180*C. Sprawdzamy wykałaczką. Po skręceniu temperatury pozostawiamy biszkopta na chwilę w ciepłym piekarniku, żeby nie opadł.
Partnerzy:
Wszystkie prawa zastrzeżone!
Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.
Źródło:http://www.limonkowy.com/2012/06/biszkopt-na-occie.html