Wykonanie
Pieczona sernikowa jaglanka przełożona domowym musem z pieczonych
jabłek podana z domowym musem z
truskawek,
truskawkami,
jagodami i
miętąMasę sernikową i mus z
truskawek posłodziłam
stewią Natusweet w kryształkach,która wygląda i smakuje dokładnie tak samo jak
cukier!To po prostu bardzo zdrowy zamiennik
cukru, obecnie chyba najlepszy na rynku.Dostępny jest w sklepie internetowym/przepis własny/50 g
kaszy jaglanejszczypta
soli2 łyżki
syropu klonowegołyżeczka pasty waniliowejdomowy mus z pieczonych
jabłek (dowolna ilość)
jajko150 g
twarogu mielonego
Kaszę przepłukać, ugotować według przepisu na opakowaniu.Po ostudzeniu (u mnie leżała w lodówce przez calą noc) rozdrobnić za pomocą widelca z
twarogiem,
jajkiem,
solą,
syropem i pastą
waniliową.Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni.Część masy przelać do kokilki, nałożyć mus i przykryć pozostałą masą sernikową.Zapiekać przez ok. 20 minut (u mnie tryb "ciasto")Ostudzić i podawać z dowolnymi dodatkami.Smacznego!