ßßß Cookit - przepis na SERNICZEK Z WISIENKĄ

SERNICZEK Z WISIENKĄ

nazwa

Wykonanie

W taką pogodę najlepsze jest śniadanie z piekarnika - syci, rozgrzewa i wprowadza w cudny błogostan. Aksamitny serniczek, chrupiąca granola i rozpływająca się czekolada...a do tego świąteczna muzyka. Brakuje tylko śniegu...
Budyniowy klonowy serniczek arakowy z czekoladową granolą i wisienką
/1 porcja/
300 g twarogu sernikowego
30 g waniliowego proszku budyniowego
duże jajko
szczypta soli
kilka kropel ekstraktu waniliowego
łyżeczka masła do natłuszczenia formy
łyżka syropu klonowego
granola do posypania
wisienka do dekoracji
Twaróg zmiksować na gładką masę z jajkiem i solą, dodać budyń (dzięki niemu serniczek będzie miał piękny kolor), ekstrakt i syrop klonowy. Ponownie zmiksować.
Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni.
Naczynie do zapiekania natłuścić i przelać doń masę serową, na wierzchu posypać granolą i umieścić wisienkę.
Piec około 30 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator).
Jeść na ciepło lub zimno :)
Smacznego!
Źródło:http://poraneknaslodko.blogspot.com/2013/11/389-arakowy-serniczek-z-granola.html