Wykonanie
Lubicie eksperymentować w kuchni? Moje gotowanie przeważnie jest bardzo intuicyjne, rzadko trzymam się ściśle przepisów (no chyba, że podczas pieczenia, wtedy proporcje są jednak ważne). Eksperymenty towarzyszą mi każdego dnia. Przeważnie polegają na przeróbce tradycyjnych potraw na takie, które pasują do mojego stylu żywienia. Czasem eksperymentuje także z dziwnymi składnikami, czy tez niecodziennymi połączeniami. Oczywiście to nie tak, że zawsze wszystko wychodzi. Czasem wydaje się, że dane składniki doskonale do siebie pasują, a w rzeczywistości bywa różnie :) Nie wolno się jednak poddawać, czasem z pozornie nieudanego dania, można stworzyć coś ciekawego i smacznego :)Dziś w ramach eksperymentów pesto z ... liści
rzodkiewki :) Były takie ładne, że żal było wyrzucać :)Pesto z liści
rzodkiewkipęczek liści
rzodkiewki60g
nasion słonecznika100g
parmezanu2 ząbki
czosnku150ml
oliwyszczypta
soliszczypta
pieprzuDo misy blendera przełóż umyte liście
rzodkiewki, podprażone
nasiona słonecznika, startym
parmezan, posiekane ząbki
czosnku oraz
oliwę,
sól i
pieprz. Całość zmiksuj dokładnie. W razie potrzeby dodaj możesz dolać więcej
oliwy.