Wykonanie
Dawno nie było tutaj naleśników. W lodówce znalazłam jeszcze słoiczek musu
dyniowego, więc postanowiłam go wykorzystać. Tak powstały lekko słodkie naleśniki
dyniowe. Fajnie pasują do kremowego
serka i karmelizowanych, świeżych
owoców :)przepis na 12 naleśników

2 szklanki
mąki pszennej2
jajka350ml
wody gazowanej5 łyżek musu z
dyniiłyżka
olejuszczypta
solipół łyżeczki
cynamonu+ powidła,
serek twarogowyRozgrzewamy patelnię teflonową. Do miski wbijamy
jajka, dodajemy
mąkę,
sól,
cynamon, mus z dyni,
wodę i
olej. Całość miksujemy, aż do uzyskania jednolitego ciasta. Wylewaj porcje ciasta na dobrze rozgrzaną patelnię. Smaż ok. 1. z każdej strony. Podawaj z ulubionymi dodatkami.


