Wykonanie
Przyznać się, kto mi towarzyszył w poniedziałek? :) Dziś druga część!:) Tym razem poćwiczymy troszeczkę i dobrze zjemy :) Dlaczego Tiffany? Bo ją uwielbiam z nią osiągnęłam szybkie i długie efekty czasem mam przerwę z miesiąc albo i więcej, a nie widać po mnie że nie ćwiczyłam. Tylko jak przychodzi co do czego to kondycja siada, ale reszta jest całkiem ok. :) Dlatego polecam:)I ćwiczenia na super pośladki :)A tym, robię prawdziwą furorę:)Ciabatka z pesto, smacznie i zdrowo. Czy można inaczej? Oj chyba nie, a przynajmniej nie ze mną ;P
Składniki, 2 porcje:2 ciabatty
oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1
pomidor1 kulka
mozzarelli (125 g)kilka liści
bazyliiPesto : (około 1/2 szklanki):
bazylia lub
rukola, 1 szklanka liści1/3 ząbka
czosnku25 g pestek dyni lub
orzeszków pinii1 łyżka tartego
Parmezanu50 ml
oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
sól morska i świeżo zmielony
czarny pieprz do smakuPrzygotowanie :Pesto: wszystkie składniki (oprócz kilku listków
bazylii) utrzeć w moździerzu lub zmiksować ręcznym blenderem (mają pozostać małe drobinki składników). Doprawić
solą morską i
pieprzem.Ciabatty przekroić w poprzek na 2 części. Na jednej połówce ułożyć "na zakładkę" plasterki
pomidorów i
mozzarelli, doprawić
solą i
pieprzem, posypać listkami
bazylii.Drugą połówkę posmarować pesto (resztę wstawić do lodówki). Złożyć na pół i włożyć do zgrzewarki lub opiekacza na około 2 minuty, do czasu aż
ser się roztopi a
pieczywo będzie chrupiące z zewnątrz.
alchemiawnetrz.plMiłego dzionka :)