Wykonanie
Sałatka szybka do zrobienia i świetna na upały. Składniki sosu trochę z przypadku, gdyż miałam akurat w domu, kiedyś kupioną a rzadko używaną,
musztardę miodową. O ile samej
musztardy miodowej za bardzo nie lubię, jest dla mnie za słodka , to jako składnik sosu sprawdziła się znakomicie. Bardzo polecam takie połączenie!
składniki2
cykorie białe1
cebula1
pomidor2
ogórkiszczypiorekgarść
kolendrypłatki chilido polania2 łyżki
octu balsamicznego3 łyżki
oliwy1- 2 łyżeczki
musztardy miodowejposiekany ząbek
czosnkusól,
pieprzprzygotowanieSkładniki sosu umieścić w słoiku, zakręcić i dobrze wymieszać wstrząsając słoikiem. U ciąć końcówki
cykorii, oddzielić liście, pociąć na mniejsze kawałki, włożyć do miski.
Pomidory cebulę i obrane
ogórki pokroić w kostkę, dodać do
cykorii. Polać sosem, wymieszać, posypać
szczypiorkiem,
kolendrą i
płatkami chili. Smacznego!