Wykonanie
To jedna z „najszybszych” zup jakie istnieją . W wersji błyskawicznej, przygotowanie trwa 3-5 min, a wersji rozszerzonej 6-7 minut. Poza tym cudownie chłodzi w upalne dni i zachwyca mieszanką smaków!Składniki:1
żółta papryka1 średni
ogórek1 puszka
pomidorów bez skórki1
pomidor1
cebula1 ząbek
czosnkupapryczka chilli (opcjonalnie)2-3 łyżki
oliwy z oliwek1-2 łyżki
octu balsamicznegosól i
pieprz do smakuWykonanie:Wersja błyskawiczna:Wszystkie składniki dokładnie zmiksować, doprawić
oliwą,
octem,
solą i
pieprzem. Schłodzić :)Wersja rozszerzona:1/4
papryki, 1/3
ogórka i 1/2
pomidora pokroić w drobną kosteczkę i odłożyć.Pozostałe składniki dokładnie zmiksować, a następnie przetrzeć przez sito.Doprawić
oliwą,
octem,
solą i
pieprzem. Schłodzić.Każdą porcję dekorować mieszanką pokrojonych w kosteczkę warzyw (
papryki,
ogórka i
pomidora).Smacznego:)Polecam także tradycyjny polski chłodnik
ogórkowo-
jogurtowy