Wykonanie
            Burgery kocham. 
Mogę zawsze i wszędzie. Te nie tylko są smaczne, ale przez swoją wielkość, zabawne i zachęcające do jedzenia. Aby je zrobić, najlepiej upiec samemu małe bułeczki hamburgerowe - i już nic więcej nie potrzeba. Tylko buła i 
mięso. Możemy oczywiście zrobić burgery normalnej wielkości - będą tak samo dobre! Polecam!

składniki (8 dużych lub 16 małych kotlecików)500 g mielonej 
wieprzowiny ( u mnie 
szynka)1 łyżka startego 
imbiru4 starte ząbki 
czosnku1 łyżka posiekanej 
mięty2 łyżki 
sosu sojowego1 łyżeczka 
płatków chili1 łyżeczka 
sambal oelekgarść posiekanej 
kolendry + parę gałązek do podania
sól, 
pieprz do smaku8 normalnych lub 16 małych 
bułek hamburgerowych ( np z tego przepisu )przygotowanieWszystkie składniki burgerów wymieszać w misce. podzielić na 8 lub 16 kotlecików. Mokrymi rękami formować kotleciki ( lekko spłaszczone). Smażyć na patelni po 4 - 5 minut z każdej strony. Podawać na 
bułce, lekko podgrzanej , z plasterkiem 
pomidora i ulubionym 
ostrym sosem. Smacznego!





