Solidna porcja " mięcha " dla mężczyzny czyli pieczone żeberka w miodowej marynacie to moja propozycja dzisiejszej niedzieli. Bardzo smaczne i proste danie, podane z ziemniakami i surówką stanowi syty obiad .składniki na 5 porcji1 kg żeberek1 łyżka masłaząbek czosnku5 łyżek sosu sojowegoszczypta płatkówchiliszczypta papryki słodkiejszczypta imbiru w proszku1/2 szklanki miodusólpieprzprzepisPrzyrządzamy marynatę z przeciśniętego przez praskę ząbku czosnku, sosu sojowego, miodu . Dodajemy szczyptę płatkówchili , imbiru i papryki słodkiej całość marynaty doprawiamy solą i pieprzem .Żeberka kroimy na mniejsze kawałki , zanurzamy w marynacie i odstawiamy do lodówki na 2 godziny , obracając je co jakiś czas aby całość mięsa się marynowała .Żeberka przekładamy do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem i pieczemy w piekarniku w 180 st. C. około 1,5 godziny. Co jakiś czas obracamy mięso i polewamy pozostałym sosem z marynaty .