Wykonanie
            

Składniki :około 1 kg 
żeberekokoło 5 łyżek 
miodu1 łyżka 
cynamonu, 2 gwiazdki potłuczonego 
anyżu, 
imbir mielony około płaskiej łyżki i świeży starty 1-2 cm
sól, 
pieprz prawdziwy mielony
sos sojowy1 główka 
czosnku - obrać i zmiażdżyćPrzygotowanie :Umyte 
żeberka osuszamy i przekładamy do miski
Przyprawy oprócz 
soli mieszamy z 
miodem i 
czosnkiem, trzeba uzyskać tyle marynaty, by polać nią obficie 
mięso- można dodać kilka łyżek ciepłej 
wodyMięso przykryć i pozostawić w chłodnym miejscu do dnia następnego, można kilka 
razy przekładać 
mięso tak by każdy kawałek pokrył się marynatąNastępnego dnia posypać każdy kawałek 
żeberka solą, ułożyć na blaszce, polać 
mięso całą marynatę i piec je w nagrzanym piekarniku do miękkości, jeśli zbyt szybko się przyrumienią przykryć folią aluminiową. Gdyby brakowało podczas pieczenia marynaty- dolać 
wody.Do takiej marynaty nadają się najbardziej drobne 
żeberka.Moje były trochę za grube, choć smaczne.