Wykonanie
Pomimo, iż pogoda nie sprzyja już grillowaniu zamieszczam ten przepis. Być może obecny weekend będzie nieco bardziej
słoneczny i ktoś skorzysta z okazji rozpalając w ogródku, bądź na działce grilla. Szkoda, że ciepłe miesiące już za nami i za chwilę pozostaną tylko letnie wspomnienia długich i przyjemnych wieczorów przy grillu i czymś mocniejszym :) ale na kolejne wakacje przepis będzie jak znalazł.Aby przygotować
żeberka z grilla szperamy w lodówce, półkach kuchennych oraz w szafkach z
przyprawami, przygotowując składniki z poniższej listy:
4 łyżki
koncentratu pomidorowego, 4 łyżki
miodu, 2 łyżki
sosu sojowego, 3 ząbki
czosnku, 2 kg
żeberek,
sól,
pieprzSkładniki gotowe? Możemy zaczynać pichcić:
Żeberka natrzeć
solą i
pieprzem.W misce wymieszać
miód z
koncentratem pomidorowym,
sosem sojowym, dodać zmiażdżony
czosnek,
sól,
pieprz i szczyptę
papryki. Posmarować
żeberka, owinąć w folię aluminiową, włożyć na godzinę do lodówki. Piec
żeberka na grillu na foli aluminiowej z 2 łyżkami
oleju około 40 minut.