ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokoncentrat pomidorowy 4 łyżek stołowychmiód 3 łyżek stołowychsos sojowy 3 łyżek stołowychżeberka 2 kilogramówolej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Bejca: wymieszać koncentrat z miodem, powoli ucierając, dolewać sos sojowy. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem.Opłukane żeberka pokroić na porcje, posmarować przygotowaną bejcą, zawinąć w folie aluminiową i włożyć na 60 minut do lodówki ( można na noc). Zamarynowane żeberka ułożyć na ruszcie rozgrzanego grilla i piec ok. 35 minut. W trakcie pieczenia obracać oraz smarować olejem. Podawać z pieczywem i sałatkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z MięsaKomentarze:Autor: kamilek072001Data: 2011-11-21exstra! super przepis!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: