ßßß Cookit - przepis na Bejcowane żeberka z rusztu

Bejcowane żeberka z rusztu

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 1
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
koncentrat pomidorowy 4 łyżek stołowych
miód 3 łyżek stołowych
sos sojowy 3 łyżek stołowych
żeberka 2 kilogramów
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Bejca: wymieszać koncentrat z miodem, powoli ucierając, dolewać sos sojowy. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem.
Opłukane żeberka pokroić na porcje, posmarować przygotowaną bejcą, zawinąć w folie aluminiową i włożyć na 60 minut do lodówki ( można na noc). Zamarynowane żeberka ułożyć na ruszcie rozgrzanego grilla i piec ok. 35 minut. W trakcie pieczenia obracać oraz smarować olejem. Podawać z pieczywem i sałatkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grilla
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: kamilek072001
Data: 2011-11-21
exstra! super przepis!
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10228/Bejcowane-zeberka-z-rusztu