Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
koncentrat pomidorowy 4 łyżek stołowych
miód 3 łyżek stołowych
sos sojowy 3 łyżek stołowych
żeberka 2 kilogramów
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Bejca: wymieszać koncentrat z
miodem, powoli ucierając, dolewać
sos sojowy. Doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem.Opłukane
żeberka pokroić na porcje, posmarować przygotowaną bejcą, zawinąć w folie aluminiową i włożyć na 60 minut do lodówki ( można na noc). Zamarynowane
żeberka ułożyć na ruszcie rozgrzanego grilla i piec ok. 35 minut. W trakcie pieczenia obracać oraz smarować
olejem. Podawać z
pieczywem i
sałatkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: kamilek072001Data: 2011-11-21exstra! super przepis!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: