Wykonanie
Pyszna
sałatka z
mango i
awokado. Znakomita do ryb, ale można ja zajadać samą ! przepis z programu Sobota w kuchni
Składniki ( na 4 porcje)2 małe
awokadosok z 2
limonek2 małe
mango2 czerwone strąki
chilli, bez pestek, drobno pokrojone (użyłam mniej)1 mała
czerwona cebula, drobno posiekana1 czubata łyżka posiekanych liści
kolendry4 łyżki
oliwysólprzygotowaniePrzekroić
awokado na połówki, usunąć pestki i wybrać miąższ. Pokroić w kostkę o
boku 1 cm i włożyć do miski. Do tej samej miski wycisnąć sok z
limonek i delikatnie zamieszać. Obrać
mango, odciąć miąższ od pestki, pokroić, dołożyć do miski z
awokado. Do drugiej miski włożyć pozostałe składniki sałatki - drobno pokrojone
chili,
cebulę,
kolendrę. Polać
oliwą. Wymieszać i posolić. Dodać
awokado i
mango, jeszcze raz wymieszać . Smacznego!.