Wykonanie
Jak często macie uczucie, że Wasze śniadania robią się bardzo jednostajne i wciąż z braku czasu jecie to samo- kanapka z
wędliną albo z
serem - może czasem jakiś
dżem. U mnie tez się to zdarza dlatego sięgnęłam po alternatywne rozwiązania:) Moja propozycja jest łatwa, szybka i można ( co ja praktykuję) zrobić ją wieczorkiem a rano
mieć coś pysznego na śniadanko. Najlepiej oczywiście wszelkie pasty smakują do
chlebka swojego na zakwasie. Mi niestety na razie zakwas nie wychodzi z różnych względów więc posiłkuję się kupnym żytnim na zakwasie:)
Pasta jajeczna- 4
jajka ugotowane na twardo- 1 duża
cebula- garść posiekanego
szczypiorku-
majonez-
sól,
pieprz, odrobina
gałki muszkatołowejCebulkę kroimy w bardzo drobną kosteczkę - niemalże bardzo drobno ją siekamy, to samo ze
szczypiorkiem i
jajkami. Ja mam taki okrągły przyrząd do krojenia
jajek w kosteczkę - kosztował mnie całe 3zł.:) Wszystko razem mieszamy, dodajemy
majonez ale tylko tyle , żeby się składniki ładnie połączyły . Doprawiamy do smaku i zajadamy:)