ßßß Cookit - przepis na Najprostsza i najlepsza pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Najprostsza i najlepsza pasta jajeczna ze szczypiorkiem

nazwa

Wykonanie

W ostatnim Hell's Kitchen Wojciech Amaro powiedział, że nie lubi blogerów kulinarnych. A bo coś ugotują, nawet nie wiadomo czy samodzielnie, zrobią zdjęcie i się później mądrzą. Nie żebym się jakoś specjalnie zmartwiła, ale lekko się zablokowałam. Jak tu zrobić wpis o zwykłej paście jajecznej, napisać cokolwiek i o mądrzenie się nie być posądzonym? A napisać coś wypada, bo sam taki przepis suchy, bezuczuciowy, takie rzucenie w przestrzeń bloga: weźcie czterech jajków, ugotujta je, pokrojone wymieszajta z majonezem, to się jednak nie godzi. Pozostawiam więc Was i siebie z tą refleksją. Wszelkie wskazówki chętnie przyjmę. A tymczasem zostawiam przepis na pyszną i prostą, kanapkową pastę jajeczną ze szczypiorkiem. Kilka przepisów na inne pasty kanapkowe znajdziecie tutaj .
- 4 jajka
- ok. 3 łyżki majonezu
- pół pęczka szczypiorku
- mała cebula
- sól i pieprz
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i siekamy bardzo drobno, ewentualnie mielimy w maszynce.
Dodajemy posiekany szczypiorek, pokrojoną w drobną kostkę cebulą oraz majonez.
Całość dokładnie mieszamy i dodajemy sól i pieprz do smaku. Jeśli pasta jest zbyt gęsta, dodajemy łyżkę majonezu.
Smacznego!
Źródło:http://zielonykoperek.blogspot.com/2014/06/najprostsza-i-najlepsza-pasta-jajeczna.html