Wykonanie
W ostatnim Hell's Kitchen Wojciech Amaro powiedział, że nie lubi blogerów kulinarnych. A bo coś ugotują, nawet nie wiadomo czy samodzielnie, zrobią zdjęcie i się później mądrzą. Nie żebym się jakoś specjalnie zmartwiła, ale lekko się zablokowałam. Jak tu zrobić wpis o zwykłej
paście jajecznej, napisać cokolwiek i o mądrzenie się nie być posądzonym? A napisać coś wypada, bo sam taki przepis suchy, bezuczuciowy, takie rzucenie w przestrzeń bloga:
weźcie czterech
jajków, ugotujta je, pokrojone wymieszajta z
majonezem, to się jednak nie godzi. Pozostawiam więc Was i siebie z tą refleksją. Wszelkie wskazówki chętnie przyjmę. A tymczasem zostawiam przepis na pyszną i prostą, kanapkową
pastę jajeczną ze
szczypiorkiem. Kilka przepisów na inne pasty kanapkowe znajdziecie tutaj .- 4
jajka- ok. 3 łyżki
majonezu- pół pęczka
szczypiorku- mała
cebula-
sól i
pieprzJajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i siekamy bardzo drobno, ewentualnie mielimy w maszynce.Dodajemy posiekany
szczypiorek, pokrojoną w drobną kostkę
cebulą oraz
majonez.Całość dokładnie mieszamy i dodajemy
sól i
pieprz do smaku. Jeśli pasta jest zbyt gęsta, dodajemy łyżkę
majonezu.Smacznego!