Zupa kurczakowa to kopalnia witamin i samo zdrowie.Chude mięsko + pyszne warzywa ( o tej porze roku najlepsze) do tego bardzo zdrowa kasza jaglana i mamy obiad zdrowy, smaczny i niskokaloryczny.Ja gotuję jej zazwyczaj sporą ilość, i mam jedzonko na 3 dni.Niestety, w mojej miłości do tego typu zup jestem .... buuu... osamotniona :( więc męskiej części rodziny i tak muszę w tym czasie gotować coś innego.Składniki:2 małe piersi z kurczaka2 marchewki1 pietruszkałodyga selera naciowegokawałek selerabiała część poraliść laurowyziele angielskiesól1/3 szklanki kaszy jaglanejWykonanie:Piersi myjemy, zalewamy wodą dodajemy obrane warzywka, ziele angielskie, liść laurowy, sól i gotujemy na małym ogniu do miękkości mięsa i warzyw. Po ugotowaniu warzywa i mięso wyjmujemy a na bulion wsypujemy wcześniej wypłukaną kaszę. Gotujemy ok 30 minut. Pokrojone w kostkę warzywka oraz pokrojoną w paski pierś z kurczaka dorzucamy do naszego bulionu z kaszą. Doprawiamy do smaku, posypujemy natką pietruszki i ... zjadamy :)