Wykonanie
Pomyślałam sobie, że zbliżające się święta Wielkanocne są świetną okazją do odświeżenia przepisu na
golonkę z
indyka. Niestety jest to
mięso dość zapomniane w naszej kuchni. Częściej używamy tych
golonek na
wywar lub galart drobiowy. Duszone w
bulionie z warzyw smakują nawet lepiej niż tradycyjne goloneczki :)Potrzebujemy:
marchewporpietruszkęseler3 ziarna
ziela angielskiego2
liście laurowesólpieprz w ziarnachUmyte
mięso podsmażyłam na patelni z każdej strony na ciemno brązowy kolor stąd kolor sosu ;)Obsmażone
golonki gotujemy na małym ogniu z warzywami około 80 minut. Powstały sos doprawiłam ulubionymi
ziołami. Podałam z surówką colesław własnej roboty i ziemniaczkami.Mój facet był zachwycony porcją
mięsa i oczywiście smakiem :)) i to wszystko ! ! !