ßßß Cookit - przepis na GULASZ ZE SCHABU

GULASZ ZE SCHABU

nazwa

Wykonanie

Składniki:
1 kg schabu bez kości
2 cebule
sól
pieprz
liść laurowy
ziele angielskie
śmietanka 18%
koperek
sklarowane masło (bądź inny dostępny tłuszcz do smażenia)
Wykonanie:
Schab myjemy, osuszamy papierowym ręczniczkiem. Kroimy w sporą kostkę, obsypujemy solą i pieprzem (ja dałam ziołowy). Cebulkę kroimy w kostkę, podsmażamy na złoty kolor na sklarowanym maśle. Dodajemy pokrojony schab, podsmażamy mięsko ze wszystkich stron. Podlewamy niewielką ilością wody, do której dorzucamy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy ok 40 min, do miękkości i odparowania większości płynu. Na zakończenie dodajemy 2 łyżki śmietanki i posypujemy obficie koperkiem.
Zjadamy z makaronem, kaszą albo tak jak na załączonym zdjęciu z ziemniaczkami oraz surówką z papryki i ogórka przepis tutaj
Źródło:http://walijskiepichcenie.blogspot.com/2013/03/gulasz-ze-schabu.html