Dzisiaj przepis z makaronem. Akurat w tej wersji makaron jest kupny. Wybrałam łazanki z firmy Lubella.Właściwie to chyba innych akurat nie było.Przepis bardzo prosty , ale idealny na obiad jak i na szybką kolację. Oczywiście moje lubione Wigilijne danie zaraz po krokietach. W wersji wigilijnej pamiętajcie by nie dodawać mięsa ani kiełbasy. Jednak na drugi dzień jest jeszcze smaczniejszy ten makaron, więc śmiało polecam !Składniki :* makaron łazanki* pół kg kapusty kiszonej* 6 grzybów suszonych* duża cebula* kawałek kiełbasy bądź wędliny - w wersji wigilijnej pomijamy* łyżka oleju rzepakowego* sól , pieprz , majeranekPrzygotowanie :Kapustę gotujemy razem z grzybami aż do miękkości. Odstawiamy do wystudzenia. Gotujemy makaron w osolonej wodzie. Na patelni musimy zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę wraz z wędliną bądź kiełbasą. Do tego dokładamy kapustę oraz makaron. Wszystko przesmażamy by składniki się połączyły. Przyprawiamy świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz majerankiem.