Wykonanie
Do Świąt jeszcze daleko a u mnie dzisiaj krokiety kojarzące się z Wigilią .Był przepis na naleśniki i łazanki więc połączymy składniki z tych dwóch przepisów by zrobić krokiety.Do tego czerwony barszcz . Polecam !Przepis na naleśniki znajdziecie już u mnie na blogu dlatego nie wstawiam po raz kolejny tylko do niego Was odsyłam.
Farsz :* pół kg
kapusty kiszonej* garść bądź więcej
suszonych grzybów*
olej rzepakowy* duża
cebula*
sól ,
pieprz*
bułka tartaPrzygotowanie :
Kapustę gotujemy z
grzybami około godziny aż będzie miękka. Odstawiamy do wystygnięcia. Podsmażamy
cebulę pokrojoną w drobną kostkę na
oleju. Całość mieszamy i przyprawiamy.Farszem nadziewamy naleśniki. Zwijamy jak na krokiety. Obtaczamy w roztrzepanym
jajku i
bułce tartej. Smażymy na złoty kolor. Najlepiej smakują ciepłe,ale i na zimno nie są złe.