ßßß
Składniki:- 3 cukinie- ok. 50 g rukoli- 3/4 szklanki kaszy jaglanej- kostka sera feta- kilka suszonych pomidorów- sól- pieprz- oliwa z oliwekPrzygotowanie:1. Gotujemy kaszę jaglaną z odrobiną soli i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia.2. Myjemy i szumy rukolę, fetę kroimy w kostkę, a suszone pomidory na mniejsze kawałki.3. Cukinię kroimy na plastry o grubości ok. 1 cm.4. Do miski dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną, rukolę, ser feta, pokrojone suszone pomidory, cukinię. Jeżeli uznacie, że cukinii jest zbyt dużo, możecie dodać mniej. :)5. Całość delikatnie mieszamy, a następnie przyprawiamy pieprzem i solą oraz skrapiamy oliwą z oliwą (ok. 2 łyżek).6. Ponownie mieszamy. Sałatka jest już gotowa do spożycia. :)