ßßß
Składniki:- 1/2 szklanki kaszy jaglanej- 2 marchewki- 1 pietruszka (korzeń)- cebula- mały koncentrat pomidorowy- łyżeczka słodkiej papryki- 1/2 łyżeczki chili- 2 łyżki sosu sojowego- 2 ząbki czosnku- sól- pieprz- łyżka suszonego majeranku- łyżka oliwy z oliwekPrzygotowanie:1. Gotujemy kaszę jaglaną i pozostawiamy do wystudzenia.2. Obieramy marchew i pietruszkę, a następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach.3. Cebulę kroimy w kostkę.4. Rozgrzewamy patelnię, wlewamy nieco oliwy. Podsmażamy cebulę, a gdy lekko się zeszkli dodajemy startą marchew, pietruszkę oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.5. Całość dusimy pod przykryciem ok. 15 minut na bardzo małym ogniu.6. Gdy warzywa na patelni są już miękkie, dodajemy mały słoiczek koncentratu pomidorowego, paprykę słodką, chili, sos sojowy, majeranek i całość dokładnie mieszamy.7. Dodajemy kaszę jaglaną i blendujemy, ale w taki sposób, by częściowo były widoczne ziarna kaszy.8. Całość przyprawiamy pieprzem i solą i jeszcze raz dokładnie mieszamy.Smacznego!