ßßß Cookit - przepis na Wegańska pasta z pietruszki (bez glutenu, bez laktozy)

Wegańska pasta z pietruszki (bez glutenu, bez laktozy)

nazwa

Wykonanie

Pastę używamy do kanapek, jako dip, sos na zimno do wędlin. Szybka popozycja karnawałowa!
Do przygotowania pasty z pietruszki potrzebujemy:
- 4 pęczki pietruszki
- 2 ząbki czosnek
- 1 cebulę cebulę
- pół papryczki chilli
- filiżankę kaszy jaglanej
- oliwę z oliwek
- sól, pieprz
Kaszę ugotować w podwójnej objętności wody, o studzić i zblendować na gładką masę. Dodać pokrojoną pietruszkę, posiekaną cebulę, czosnek i przyprawy. Wlać odrobinę oliwy i ponownie zmiksować. Podawać z chlebem lub jako sos do przystawek.
Źródło:http://szybkotaniosmacznie.blogspot.com/2014/12/weganska-pasta-z-pietruszki-bez-glutenu.html