Wykonanie
przepis (ok.8
trufli)45g
kaszy jaglanej1/4 szklanki soku buraczanegosłodzidło (u mnie
stevia)
imbirwiórki kokosoweKaszę przed ugotowaniem prażymy, żeby nie była gorzka. Gotujemy ją na bardzo gęsto, aż wpije całą
wodę. Zalewamy
kaszę sokiem buraczanym, dodajemy
imbir, ewentualnie słodzimy. Czekamy aż wpije sok i ostygnie. Z gęstej masy formujemy kuleczki (można je obtoczyć w wiórkach, ja tylko obsypałam je z góry) i wkładamy na noc do lodówki.Najzdrowsze
trufle na świecie! Bo jaglana ! Bo
burak ! Bo
imbir !A
burak coś ostatnio króluje w mojej kuchni, chyba jestem zakochana w różowym jedzeniu :)Dziś kolejny dzień
spędzę na szukaniu sukienki na wesele, naprawdę mam już dość. No i może wypadałoby zacząć robić jakieś zakupy do szkoły? Czy tylko ja jeszcze nie mam dosłownie nic?Jak Wam idą przygotowania? :(pytania?-ASKinstagram