Wykonanie
przepis na około 20
trufli :6 łyżek
kaszy jaglanejduża
marchewka2 łyżki
mąki kokosowejkopiasta łyżka wiórek
kokosowych + więcej do obtoczenia2 łyżki
rodzynek2 łyżki tahini
cynamonpół łyżeczki
stevii (można zastąpić
miodem lub innym słodzidłem)łyżka
wody z kewry (można pominąć)kilka łyżek
wody do konsystencji
Kaszę jaglaną ugotowałam na gęsto na wodzie, odcedziłam i zostawiłam do ostygnięcia.
Rodzynki zalałam wrzątkiem, odstawiłam do namoczenia i odcedziłam.
Marchewkę starłam na dużych oczkach po czym wszystkie składniki dokładnie zblendowałam. Z masy formowałam kuleczki, obtaczając w wiórkach
kokosowych. Całość zostawiłam na noc w lodówce.Wypadałoby chyba napisać coś więcej, coś konkretnego po tak długiej nieobecności. Po tak ważnej przygodzie w moim życiu, przecież! Ale wiem doskonale, że jeżeli zrobię to teraz, o tej
porze z całkowitym
brakiem weny i zapału do czegokolwiek-
będę to sobie wypominać. Więc zostawiam was dziś z
widokiem trufli (z dedykacją dla całego obozu K.) na liściu upolowanym na targu staroci w Paryżu. Głębszej relacji w postaci filmu spodziewajcie się na dniach, pracuję nad tym!Miłego dnia!