Babka twarogowa jest dobrą dekoracją stołu.Składniki na kruszonkę:-1/2 szklanki mąki-2 łyżki cukru-3 dkg margaryny-1 żółtko-łyżka kakao-1/4 łyżeczki proszku do pieczenia-aromat rumowyWszystkie składniki skruszamy w palcach na drobniutką kruszonkę.Formę o średnicy ok. 24 cm z kominem smarujemy tłuszczem i obsypujemy kruszonką.Składniki na babkę:-60 dkg twarogu-4 jajka oraz białko od kruszonki-3/4 szklanki cukru-5 dkg masła-2 łyżki mąki ziemniaczanej-garść rodzynek-aromat śmietankowyTwaróg mielimy.Oddzielamy żółtka od białek.Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę.Żółtka ucieramy z cukrem i aromatem.Dodajemy twaróg i miksujemy.Dodajemy stopione masło, następnie mąkę ziemniaczaną i dokładnie miksujemy.Dodajemy pianę z białek i mieszamy łyżką, dodając na końcu rodzynki.Masę przekładamy do przygotowanej formy, wierzch posypujemy kruszonką i wstawiamydo piekarnika nagrzanego do temperatury 150 st. C na ok. 35-40 minut.Babka gotowa. Po kilku minutach wyjmujemy z formy.Możemy ją udekorować w dowolny sposób.Smacznego!