ßßß Cookit - przepis na Roladki z pstrąga.

Roladki z pstrąga.

nazwa

Wykonanie

Danie proste, szybkie, a ciekawa kompozycja z jajkiem i pietruszką smakuje wybornie.
Pstrągów generalnie nie należy zbyt długo smażyć czy zapiekać, aby nie straciły swoich walorów smakowych.
Pstrąg to ryba delikatna i prawie beztłuszczowa.
1 pstrąg
1 jajko ugotowane
1 łyżka pietruszki lub mieszanych ziół
1 łyżka masła
sok z cytryny
sól, pieprz
Umyte, osuszone filety skropić cytryną i pozostawić na chwilę.
Jajko posiekać i zmieszać z pietruszką ,masłem, solą i pieprzem do smaku.
Na filety nałożyć masę jajeczną i zwinąć. Spiąć wykałaczką ,aby się nie rozwijały.
Na wierzchu położyć kawałek masła.
Piec w temp.180stop.10-12 min,zależy to od grubości ryby.
Potrawa może być serwowana jako danie obiadowe i jako elegancka przystawka.
Kieliszek białego wina nie zaszkodzi.
Źródło:http://edicook.blogspot.com/2011/01/roladki-z-pstraga.html