ßßß Cookit - przepis na PSTRĄG

PSTRĄG

nazwa

Wykonanie

Dziś zapowiedziany pstrąg.
Ja zrobiłam go w folii aluminiowej w piekarniku. Lekki obiadek i jaki pyszny.
Pstrąg jest z Gospodarstwa Rybnego w Jaworzu.
http://www.agrinpol.pl/pstragi_jaworze
Potrzebne będzie:
2 szt. pstrąg - wypatroszony - mój już też był bez głowy bo jej nie lubię, ale możecie zostawić
pieprz
sól
masło
gałązki selera
gałązki pietruszki
Przygotowanie
Wypatroszone pstrągi myję i solę oraz pieprzę.
Do środka dodaję masło oraz 2 gałązki selera i kilka gałązek pietruszki.
Wszystko zawijam w folię i do piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 20-30 minut w zależności od wielkości pstrąga.
Ja podawałam z sałatą. Dla pasjonatów ziemniaka można także podawać z frytkami.
Życzę smacznego, bo nam bardzo smakowało!!!
Źródło:http://itsmylittleyummy.blogspot.com/2014/11/pstrag.html