Wykonanie
Sezon grillowy ruszył pełną parą i będziemy mogli cieszyć się nim jeszcze przez kilka miesięcy. Dlatego też warto wypróbować nowe i smaczne przepisy, żeby urozmaicić nasze grillowe menu. Jestem wierną i oddaną fanką
karkówki z grilla, ale nawet i to może się z czasem troszkę przejeść. Ciekawą alternatywą są
ryby z grilla. Moja propozycja dla Was to ten oto właśnie dostojny
pstrąg. Uważam, że jest jedną ze smaczniejszych ryb a do tego przystępną cenowo.Składniki:-4 świeże
pstrągi-kostka
masła-5 ząbków
czosnku-pęczek
pietruszki-
sól,
pieprzSposób przyrządzenia:
Ryby myjemy, patroszymy i pozbawiamy łusek, chyba że udało nam się kupić gotową
rybę.
Masło przekładamy do miseczki i dodajemy do niego przeciśnięty przez praskę
czosnek i posiekaną
pietruszkę. Dajemy cały pęczek. Solimy i
pieprzymy do smaku. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy i odstawiamy na chwilę do lodówki. Gdy
masło stwardnieje faszerujemy nim nasze
pstrągi. Każdą
rybę zawijamy osobno w folię aluminiową i kładziemy na ruszt. Grillujemy, aż
rybka zmięknie.Kochani prośba do Was. Ten przepis bierze udział w konkursie Grilluj i gotuj z Charliem. Jeśli podoba się Wam mój przepis to głosujcie. Z góry dziękuję i podaje link do strony gdzie możecie oddać na mnie swój głos http://grillujgotuj.pl/przepisy-konkursowe,1,241,pstrag-z-maslem-czosnkowym-i-pietruszka.html