ßßß Cookit - przepis na Pstrąg z masłem czosnkowym i pietruszką

Pstrąg z masłem czosnkowym i pietruszką

nazwa

Wykonanie

Sezon grillowy ruszył pełną parą i będziemy mogli cieszyć się nim jeszcze przez kilka miesięcy. Dlatego też warto wypróbować nowe i smaczne przepisy, żeby urozmaicić nasze grillowe menu. Jestem wierną i oddaną fanką karkówki z grilla, ale nawet i to może się z czasem troszkę przejeść. Ciekawą alternatywą są ryby z grilla. Moja propozycja dla Was to ten oto właśnie dostojny pstrąg. Uważam, że jest jedną ze smaczniejszych ryb a do tego przystępną cenowo.
Składniki:
-4 świeże pstrągi
-kostka masła
-5 ząbków czosnku
-pęczek pietruszki
-sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Ryby myjemy, patroszymy i pozbawiamy łusek, chyba że udało nam się kupić gotową rybę. Masło przekładamy do miseczki i dodajemy do niego przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną pietruszkę. Dajemy cały pęczek. Solimy i pieprzymy do smaku. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy i odstawiamy na chwilę do lodówki. Gdy masło stwardnieje faszerujemy nim nasze pstrągi. Każdą rybę zawijamy osobno w folię aluminiową i kładziemy na ruszt. Grillujemy, aż rybka zmięknie.
Kochani prośba do Was. Ten przepis bierze udział w konkursie Grilluj i gotuj z Charliem. Jeśli podoba się Wam mój przepis to głosujcie. Z góry dziękuję i podaje link do strony gdzie możecie oddać na mnie swój głos http://grillujgotuj.pl/przepisy-konkursowe,1,241,pstrag-z-maslem-czosnkowym-i-pietruszka.html
Źródło:http://slooowfood.blogspot.com/2014/05/pstrag-z-masem-czosnkowym-i-pietruszka.html