Wykonanie
Szybka przekąska z
ciasta francuskiego. Możemy ją podać z dowolnym dipem lub
ketchupem czy
majonezem. Jeśli użyjemy cienkich kiełbasek zamiast
parówek myślę, że efekt będzie lepszy, bo nam się "nie pomarszczą" podczas pieczenia.
1 płat gotowego
ciasta francuskiego2 garście drobno
startego sera żółtego1 rozkłócone
jajoostra papryka,
sól, ulubione
zioła3 - 4
parówki cienkieCiasto rozwijamy, smarujemy je
jajem, oprószamy
przyprawami, posypujemy
żółtym serem startym na drobnych oczkach,
ser lekko "przyklepujemy". Na końcach ciasta umieszczamy
parówki.
Parówki zawijamy w ciasto tworząc dwa ruloniki.
Roladki tniemy
ostrym nożem na plasterki o grubości około 2 - 3 cm.Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach 4 cm.Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni.