Wykonanie
Ha! Takie niby beleee co, a chyba dobre...CHYBA, bo lepiej nie przechwalać za bardzo, z gustami bywa różnie;p Fajny imprezowy myk, uważam. Na
solo i z dipem, pastą, co kto lubi.Z olśnieniem przyszła Ania Starmach...gdzieś tam od niechcenia oglądałam tv, a że kuchenne sprawy interesują mnie wybitnie zawiesiłam oko na nieco dłużej...i bach! Akurat robiła takie paluchy, wprawdzie do zupy szpinakowej, ale cóż mi to? Polecam gorąco. Podałam do nich pastę z
pomidorów suszonych z
oliwkami i pesto z
rukoli...Aaaaa, co do
sera, dałam
mozzarellę, bo akurat
parmezan mi się skończył, może byłoby lepiej?:)Błyskawiczne w przygotowaniu, także kolejny plus, ktoś chętny?:)Przygotowanie: 20 minutKoszt: 4 zł (ciasto)Składniki:rulon
ciasta francuskiego - do wytrawnych wypieków
sól różowa do oprószeniagarść
startego seraCiasto francuskie rozwijam, posypuję je
serem i
solą. Rozwałkowuję, ale nie za mocno, chodzi o to, by
sól z
serem wlepiły się w ciasto.Nożem wycinam cienkie paski, grubość dowolna, ja zrobiłam cieńsze.Otrzymane paski lekko skręcam, układam na blasze wyłożonej papierem.Piekę w 180 st z termoobiegiem do chwili aż złapią kolor, około 15 minut, zależy jaki macie piekarnik.