Wykonanie
Sałatka powstała przypadkiem, a wyszła przepyszna, wychodzi jej całkiem sporo, także jest też ekonomiczna, więc polecam gorąco !
puszka
tuńczyka w kawałkach w sosie własnym0,5
ogórka wężowego1 duży
pomidor2 ugotowane na twardo
jaja0,5 puszki
kukurydzy (ja akurat miałam małą puszkę
kukurydzy z
groszkiemsól,
pieprzsiekany
koperek lub
szczypiorek3 łyżki
majonezu lub 2 łyżki
jogurtu naturalnego+1 łyżka
majonezu (wersja light)
Pomidora sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy na małe kawałki,
ogórka obieramy i kroimy w kosteczkę.
Jaja siekamy na małe kawałki.
Tuńczyka i
kukurydzę odsączamy z zalewy.Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy
majonez lub
sos majonezowo -
jogurtowy, gotowe.