Wykonanie
Coraz częściej robię pasty do kanapek. Nie wiem, czy tylko ja tam mam, ale sklepowe
szynki smakują mi wszystkie bardzo podobnie i ciężko jest mi trafić taką, która jest faktycznie smaczna (no chyba że zapłacę 50 zł za kg a w ten sposób to portfel poczuje ubytek pieniędzy szybko). Natomiast zwykła
szynka połączona z kilkoma składnikami smakuje już o niebo lepiej :) Proponuję ją z zielonym
ogórkiem,
szczypiorkiem i
jajkiem.Post z cyklu: "poniedziałkowe śniadania".
Przepis własny.Składniki:10 dag szybki wieprzowej w plastrach3
jajkapęczek
szczypiorkułyżka
jogurtu lub
majonezupieprz i
sól jako
przyprawy1
ogórek gruntowy lub 1/3 zielonego długiego szklarniowegoWykonanie:
Jaja ugotować na twardo, schłodzić, obrać i pokroić w drobniutką kosteczkę.
Szczypior umyć, bardzo drobno posiekać. Z
ogórka usunąć skórkę, pokroić w kostkę. Podobnie postąpić z
szynką, także ją drobno posiekać.Wszystkie składniki umieśćić w głębokim talerzu, doprawić
solą oraz
pieprzem, połączyć z
jogurtem.Smacznego! :)