Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
bulion 1 litrów
ogórek 1 sztuk
koperek 0,5 pęczek
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
śmietana 150 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
łosoś wędzony 1 plastryWykonanie:Umyty duży
ogórek zetrzeć na tarce (gruby plaster odłożyć do dekoracji). Opłukany, osaczony
koperek posiekać. Do
bulionu dodać
ogórki oraz
koperek i skropić
sokiem cytrynowym. Gotować 30 minut. Wlać 3/4
śmietany, mieszając, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Zupę podawać z kleksem
śmietany i paskami
łososia.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: