ßßß Cookit - przepis na Potrawka marynarska

Potrawka marynarska

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ogórki zielone 1,2 kilogramów
cebula 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
bulion 400 mililitrów
koperek 1 pęczek
śmietana 150 gramów
musztarda 3 łyżek stołowych
zasmażka błyskawiczna 3 , 5 łyżek stołowych
łosoś wędzony 300 gramów
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Obrane ogórki przekroić wzdłuż na połówki.Gniazda nasienne usunąć łyżeczką, a miąższ pokroić w grube plastry. Oczyszczona cebule pokroić w drobna kosteczkę i zeszklić w rondelku na maśle. Dodać ugorki i smażyć 1 minute, mieszając. doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Zalać gorącym bulionem i dusić pod przykryciem 5 minut.
Opłukany, osączony koperek drobno posiekać. Gęstą, kwaśna śmietanę wymieszać z ostra musztardą i dodać do uduszonych ogórków. Dosypać zasmażkę, mieszając, ponownie wszystko zagotować. Doprawić solą, pieprzem oraz cukrem. Wymieszać z koperkiem oraz pokrojonym w kostkę łososiem.
Potrawkę podawać z ziemniaczanym piure lub ryżem ugotowanym w odzie z dodatkiem białego wina.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10221/Potrawka-marynarska