Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ogórki zielone 1,2 kilogramów
cebula 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
bulion 400 mililitrów
koperek 1 pęczek
śmietana 150 gramów
musztarda 3 łyżek stołowychzasmażka błyskawiczna 3 , 5 łyżek stołowych
łosoś wędzony 300 gramów
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Obrane
ogórki przekroić wzdłuż na połówki.Gniazda nasienne usunąć łyżeczką, a miąższ pokroić w grube plastry. Oczyszczona
cebule pokroić w drobna kosteczkę i zeszklić w rondelku na
maśle. Dodać ugorki i smażyć 1 minute, mieszając. doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Zalać gorącym
bulionem i dusić pod przykryciem 5 minut.Opłukany, osączony
koperek drobno posiekać. Gęstą, kwaśna
śmietanę wymieszać z ostra
musztardą i dodać do uduszonych
ogórków. Dosypać zasmażkę, mieszając, ponownie wszystko zagotować. Doprawić
solą,
pieprzem oraz
cukrem. Wymieszać z
koperkiem oraz pokrojonym w kostkę
łososiem.Potrawkę podawać z ziemniaczanym piure lub
ryżem ugotowanym w odzie z dodatkiem
białego wina.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: