Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
koperek, pęczek 1 sztuk
bulion drobiowy 1 litrów
śmietana 1 szklanek
masło 3 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowych
cytryna 0,5 sztuk
kasza manna 4 łyżek stołowych jaka 2 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:3łyzki
masła utrzeć z 2 łyżkami
mąki i przełożyć do garnka. Dolać zimny
bulion. Mieszając zagotować. Wsypać opłukany i posiekany
koperek. Gotować pod przykryciem 10 minut. Dolać
śmietanę i mocno podgrzać. Doprawić zupę
solą,
pieprzem i
sokiem z cytryny.Kluseczki: łyżkę
masła utrzeć z
żółtkami i szczyptą
soli, dodać pianę ubitą z
białek i delikatnie połączyć. Wsypać
kaszę i wymieszać. Z przygotowanej masy, łyżką formować kluseczki i wrzucać do gotującej się zupy. Gotować 5 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: